Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Η νύχτα των Cristal


Με βαθιά οδύνη και περίσκεψη έγινε γνωστή η αναστολή λειτουργίας του θρυλικού club «Rock' n' Roll» στην περιοχή του Κολωνακίου. Το πλήγμα στη νυχτερινή Αθήνα είναι βαρύ καθώς λίγες ημέρες πριν, έκλεισε και το «Balthazar» των ίδιων ιδιοκτητών οι οποίοι προς το παρόν διατηρούν ανοικτό το bar - restaurant «Gaspar» στην περιοχή του Ψυχικού. Ο τρίτος μάγος, ο Μέλχιορ, βγήκε αλτρουιστής και αντί να γίνει και αυτός καφετέρια όπως οι φίλοι του, στρατεύθηκε στο πλευρό των κατοίκων του Νέου Ψυχικού που διαμαρτύρονται ότι η επιχείρηση καταπατά δημόσιο χώρο και για να περάσουν από το πεζοδρόμιο αναγκάζονται να κάνουν parkour.
Oι τραγικές εξελίξεις προκάλεσαν μαζική κατάθλιψη στις εθισμένες μοντέλες που έχασαν ένα από τα σίγουρα στέκια αναζήτησης φραγκάτων γόνων επιχειρηματικών και πολιτικών οικογενειών όπως παραδοσιακά καθιερώθηκε στη συνειδήσή τους το εν λόγω κατάστημα με τον λιτό, ξύλινο διάκοσμο και το αμερικάνικο φαγητό. Από την άλλη, οι φλωράτζες των βορείων προαστίων που πήραν από τον μπαμπά τους δέκα καράβια και με ιδρώτα και θυσίες τα έκαναν 30, ξεβολεύονται αναζητώντας κατόπιν συνενοήσεως νέο στέκι προκειμένου να καθορίσουν ενιαία τιμή στη βίζιτα. 
Επίσης, όλα τα πρώην στελέχη πολιτικών νεολαιών και σημερινοί βουλευτές που ανδρώθηκαν 
πολιτικά στις μπάρες του ιστορικού «Rock 'n' Roll», αναγκάστηκαν να καταθέσουν επείγουσα ερώτηση στον προέδρο της Βουλής σχετικά με την κατάρρευση των παραδοσιακών αξιών της νυχτερινής διασκέδασης που κατέστησαν αυτούς ευυπόλυπτα μέλη της κενωνίας και έριξαν τους υπόλοιπους στην ανεργία και τα χρέη. Επιπλέον, προκύπτει και ένα μεγαλύτερο πρόβλημα για τους εκπροσώπους της νεοπολιτικής γκλαμουριάς: Δεν υπάρχει μαγαζί εφάμιλλο του «Rock 'n' Roll», στο οποίο, μετά από μία κουραστική ημέρα στα βουλευτικά έδρανα, να μπορούν να πάνε για ένα ποτό με τα πόδια κατευθείαν από τη Βουλή. 
Το ζήτημα έχει θορυβήσει τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες κραταιών νυχτερινών καταστημάτων. Όπως στο Δημόσιο καταργούνται άρον άρον θέσεις και επιδόματα - πρόκληση, έτσι και αυτοί κάνουν τα κουμάντα τους προβαίνοντας σε προληπτικές απολύσεις εργαζομένων σε γκλαμούρικες αλλά παντελώς άχρηστες ειδικότητες όπως: Μουνάρα Υποδοχής, Τεχνικός Ακουστικών Πορτιέρη, Σεφ Γλυκών και Κόφτης Κόκας. Θεωρείται σίγουρο ότι παρά τις εξαγγελίες των αφεντικών πως δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες απολύσεις, θα ακολουθήσει κύμα περικοπών που θα περιλαμβάνει τις χορεύτριες, τους φοιτητές PR, και τα βερεσέδια των βιτρινάτων πελατών. Όσον αφορά το τελευταίο, φαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες, όχι μόνο κόβουν τα τσαμπέ στους μαϊντανούς και τις μοντέλες-κράχτες αλλά εξετάζουν τη μείωση τιμών και τις προσφορές στους κανονικούς πελάτες ώστε με καθυστέρηση μερικών δεκαετιών, η προσοχή τους να στραφεί επιτέλους σε αυτούς που πληρώνουν.   
Η παθογένεια την οποία προκαλεί το μαζικό φαλημέντο των χλιδάτων τόπων συνάντησης της κοινωνικής ελίτ, είναι εμφανής. Οι εκπρόσωποι της μεγαλομεσαίας τάξης, τρέμουν στην ιδέα ότι η κατάρα μπορεί να φέρει τα παιδιά τους σε underground χώρους, στα Εξάρχεια, στο Γκάζι ή -θεός φυλάξοι- στα δυτικά προάστια και ξαφνικά τα βλαστάρια τους ανακαλύψουν ότι -ναι- όλοι είμαστε ίδιοι και, κοίτα να δεις που όλοι περνάνε εξίσου καλά και με λιγότερα λεφτά. 
Ένα νέο μαζικό κίνημα, αυτό της διάσωσης των παραδοσιακών αξιών των Cristal και των Cohiba δημιουργείται μέσα από τα τείχη της Κηφισιάς και της Βουλιαγμένης. Venceremos.

1 σχόλιο: