Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Αυτή η πασμίνα είναι δικιά τους και δικιά μας


Σάλο έχει προκαλέσει στην κοσμική Αθήνα η σύλληψη του γνωστού σχεδιαστή Λάκη Γαβαλά για χρέη προς το δημόσιο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, τα ξημερώματα του Σαββάτου και ενώ επέστρεφε από βραδυνή διασκέδαση. Οι άνδρες του ΣΔΟΕ και της Ελληνικής Αστυνομίας παρακολουθούσαν όλο το βράδυ τον γνωστό μόδιστρο στο νυχτερινό κέντρο Διογένης Studio όπου τραγουδούν ο Αντώνης Ρέμος και ο Τόλης Βοσκόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΓΑΔΑ, το σχέδιο προέβλεπε τη σύλληψη έξω από το κέντρο, αφ' ενός για να μην προκληθεί ανατάτωση στους θαμώνες, αφ' ετέρου για να μην τρομοκρατηθεί ο Τόλης που επίσης χρωστάει στο δημόσιο 5,5 εκατ. ευρώ, και την κάνει από την πίσω πόρτα του κέντρου, διαφεύγοντας από τον Κωτσόβολο.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι άνδρες των διωκτικών αρχών, που κάθονταν τρίτο τραπέζι πίστα ώστε να έχουν οπτική επαφή με τον κοσμικό φοροφυγά, θέλησαν να προβούν στη σύλληψη και του Βοσκόπουλου καθώς -όπως ακούστηκε- έτσι που έχει γίνει η φωνή του, σαν χαλασμένη κουδουνίστρα, πρέπει να πάει μέσα αντί να τραγουδάει.
Νωρίτερα, οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ και της αστυνομίας είχαν επιτάξει από την κοντινή πιάτσα της λεωφόρου Συγγρού τρεις ιερόδουλες για συντροφιά, ώστε να μη δείχνουν μπακούρια και δίνουν στόχο. Αργότερα διαπίστωσαν ότι οι ιερόδουλες ήταν τραβεστί και είχαν γίνει ρόμπα σε όλο το μαγαζί, αλλά το γεγονός λειτούργησε ως αντιπερισπασμός αφού όλοι χάζευαν τα τραβέλια και κανείς δεν κατάλαβε ότι η παρέα τους έκανε μπαμ πως ήταν αστυνομικοί.
Ο Λάκης Γαβαλάς αποχώρησε από το νυχτερινό κέντρο στις 5.30 τα ξημερώματα με τη συντροφιά του που περιελάμβανε και το επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο. Οι επιχειρήσεις του κ. Λιακουνάκου πάνε από το κακό στο χειρότερο αλλά, ενώ ο ίδιος χρωστάει στο δημόσιο γύρω στα 6 εκατ. φόρους και εισφορές, το δημόσιο του χρωστάει 150, και η εντολή που είχαν οι Αρχές ήταν ρητή: «Αυτόν, μην τον αγγίξετε γιατί τη γαμήσαμε».
Κατά τη σύλληψή του ο Λάκης Γαβαλάς δεν προέβαλε καμία αντίσταση ενώ το μόνο που ζήτησε από τους άνδρες του ΣΔΟΕ ήταν δύο λεπτά να επιστρέψει στη Rolls Royce για να πάρει την πασμίνα του.
Μετά τις σημερινές εξελίξεις, ερωτηματικό παραμένει η τύχη του reality «Fab5», στο οποίο ο Λάκης Γαβαλάς είχε ενεργή συμμετοχή. Η διοίκηση του ANT1 τηρεί σιγήν ιχθύος για το θέμα και θεωρεί ότι με μία μικρή εγγύηση ο συλληφθείς θα είναι ξανά ελεύθερος τη Δευτέρα και τα γυρίσματα θα συνεχιστούν κανονικά. Αν παρ' ελπίδα η κράτηση του κ. Γαβαλά παραταθεί, σχεδιάζεται η αντικατάστασή του, αφού -όπως και στην πασαρέλα- ισχύει το «ουδείς αναντικατάστατος» και ο μόδιστρος δεν θα παρεξηγηθεί. Πάντως διαψεύστηκαν τα σενάρια που μιλούν για πρόταση στον George Michael, ως guest star στο show για να τραγουδήσει το Last Christmas σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Η σύλληψη του Λάκη Γαβαλά σηματοδοτεί το τέλος μια εποχής ή «το τέλος μια σεζόν» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο Star ο Μιχάλης Ασλάνης συμπληρώνοντας: «Πλέον έχουμε πόλεμο με το κατεστημένο. Η κρατική τρομοκρατία και καταστολή δεν θα περάσει. Εμείς δεν είμαστε ΠΑΜΕ. Εμείς βαράμε»!
Ώς εκ τούτου, το lifestyle τίθεται πλέον σε νέες βάσεις και άρον άρον οι έλληνες μόδιστροι τρέχουν να αλλάξουν τις χειμερινές τους κολεξιόν λανσάροντας το στυλ militaire. Βασικά χρώματα της νέας τάσης θα είναι το χακί και το φαιό σε όλες τις παραλλαγές, οι αρβύλες και τα αμπέχονα, ενώ τα αξεσουάρ (ζώνες, τσάντες, καπέλα κλπ) θα αντικατασταθούν από μπελαμάνες, λιγαδούρες, δίχτυα απόκρυψης, κιτ επιβίωσης και μπερέ. Βασικό υλικό θα είναι το κέβλαρ.
Σε ένδειξη συμπαράστασης στον κρατούμενο Λάκη, γίνονται ήδη ενέργειες για τη διοργάνωση επίδειξης συμπαράστασης με πασαρέλα στη λεωφόρο Λαμπράκη στον Κορυδαλλό. Εκεί, στο ύψος των φυλακών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου