Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ο συνήγορος του σκηνίτη

Τα τσαντίρια για τα οποία μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου αποτελούν πράγματι όνειδος για το υψηλό επίπεδο διαβίωσης και ποιότητας ζωής που απολαμβάνουμε όλοι οι κάτοικοι του κέντρου. Και εγώ πολλές φορές απορώ πως είναι δυνατόν οι αγανακτισμένοι Αθηναίοι να ζουν μέσα σε σκηνές αφήνοντας τα πολυτελή και ευρύχωρα διαμερίσματά τους στον Λυκαβηττό, την Πλάκα, το Θησείο και το Κολωνάκι, ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να βγάλουν σημαίες στα μπαλκόνια και να κάνουν λαϊκές συνελεύσεις με teleconference όπως το Eurogroup και το Ecofin.
Η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό πλήττεται ανεπανόρθωτα από το οικτρό θέαμα της πλατείας Συντάγματος ενώ οι τουρίστες, αφού μασαμπουκιάσουν στα McDonalds φεύγουν αηδιασμένοι από την περιοχή και αναζητούν καταφύγιο στις γραφικές γειτονιές της Κυψέλης, των Αμπελοκήπων και του Παγκρατίου.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση είπε ότι ο δήμος εγγυάται για την καθαριότητα την πόλης και για να γίνει σαφέστερος τόνισε: «Το ξεκαθαρίζω»! Θέλησε μάλιστα να δώσει χρόνο στους αγανακτισμένους για να τα μαζέψουν και να φύγουν τονίζοντας ότι ο καθαρισμός θα ξεκινήσει από τα στενά του ιστορικού κέντρου και του Ψυρρή που βρωμάνε και ζέχνουν, ανεβαίνοντας προς τα πάνω. Άγνωστο παραμένει εάν η επιχείρηση σκούπα θα συνεχιστεί και στο κτίριο που βρίσκεται πάνω από την πλατεία Συντάγματος το οποίο σύμφωνα με μαρτυρίες αν και δείχνει πεντακάθαρο εξωτερικά, «μέσα, όπου και να ακουμπήσεις λερώνεσαι».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης τις προηγούμενες ημέρες από τα ΜΑΤ, εκτός από την πολύτιμη συνεισφορά στον έλεγχο του πλήθους των ταραξιών, ξετρύπωσε τις κατσαρίδες και τα τρωκτικά από τα λαγούμια τους σε κάθε γωνιά της πλατείας και δεν αποκλείεται να επιστρατευθούν ξανά ώστε να εξολοθρευτούν και τα τελευταία από τα συνεργεία μυοκτονιών του δήμου και να γίνει το Σύνταγμα λαμπίκος. Αυτό βέβαια ενέχει τον κίνδυνο, οι τουρίστες να μη θέλουν να φύγουν από την Αθήνα γεγονός που θα προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των ξενοδόχων στα Ματογιάννια, τη Νάουσα και το Φαληράκι, που θα βλέπουν την πλατεία Συντάγματος να τους κλέβει την πελατεία. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ζητήσουν ποσοστά από τα κέρδη του Τερκενλή και του Coffee Time ως ελάχιστη αποζημίωση. Φυσικά, σε μία τέτοια περίπτωση η Αθήνα θα μετατραπεί από ενδιάμεσο προορισμό σε ισχυρό τουριστικό θέρετρο και ο δήμος δεν θα αφήσει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Θα μοιράσει στους τουρίστες αντίσκοινα για κάμπινγκ στην πλατεία Συντάγματος ενώ τα ειδικά κόκκινα διώροφα τουριστικά λεωφορεία θα κάνουν δρομολόγια πλέον και στην πεντακάθαρη (από τους atenistas) παραλία του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ώστε να μη χάνουν και το μπάνιο. Διότι άλλο άρωμα έχει η γερμανική και η αγγλική λετσαρία και άλλη οι πασέ αγανακτισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου