Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ένα γιοτ για τη Γάζα

Με συντονισμένη επιχείρηση, το ελληνικό Λιμενικό μπλόκαρε τον απόπλου του πλοίου Audacity of Hope με αμερικανούς ακτιβιστές και δημοσιογράφους το οποίο απέπλευσε από το Πέραμα με προορισμό τη Γάζα και σκοπό είχε να σπάσει το ναυτικό εμπάργκο στην Παλαιστίνη παραδίδοντας ανθρωπιστική βοήθεια. Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «το πλοίο απέπλευσε παράνομα χωρίς άδεια απόπλου της λιμενικής αρχής κι ενώ εκκρεμούσαν προς αποκατάσταση ουσιώδεις ελλείψεις στον τομέα της ασφάλειας» ενώ ο 60χρονος καπετάνιος του πλοίου συνελήφθη και κρατείται. 
Είναι αξιοθαύμαστα τα αντανακλαστικά των ελληνικών Αρχών να σταματήσουν το συγκεκριμένο πλοίο «για λόγους ασφαλείας» την ώρα που, σύμφωνα με αξιωματικούς του Λιμενικού αλλά και κατά γενική ομολογία, κανένας έλεγχος για αυτόν τον σκοπό δεν πραγματοποιείται πλέον στα εκατοντάδες σκάφη που πλέουν καθημερινά στις ελληνικές θάλασσες. Ο λόγος είναι ότι τα πλωτά μέσα του Λιμενικού και της Ακτοφυλακής παραμένουν δεμένα στις βάσεις τους λόγω έλλειψης καυσίμων.
Δεδομένου ότι στο σκάφος επέβαιναν Αμερικανοί, το ελληνικό δαιμόνιο απουσίαζε ενώ θα μπορούσε με μια απλή κίνηση, όχι μόνο να αποπλεύσει αλλά και να συνεχίσει προς τον προορισμό του χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν το σκάφος λεγόταν Kazablanca, με τέσσερα - πέντε μπικίνι φορεμένα από τις πιο καλλίγραμες κοπέλες που επέβαιναν (άλλωστε ταξίδευαν και γυναίκες δημοσιογράφοι του CNN οι οποίες είναι γνωστό ότι προσλαμβάνονται με κάστινγκ) και ένα μεγάλο πανό «Ι love Agia Napa» δεμένο στο πλάι του καραβιού, είναι σίγουρο ότι οι άνδρες του Λιμενικού όχι μόνο δεν θα εμπόδιζαν τον απόπλου αλλά θα συνόδευαν το σκάφος με ασφάλεια στα διεθνή ύδατα ακόμα και αν έπρεπε να επιστρέψουν κάνοντας κουπί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου