Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Μαστίχα, Χίο. Μαστίχα!



Πρόστιμο 150.000 ευρώ επέβαλε το ΕΡΣ στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra - πλακάκια τα κάναμε», για απρεπείς εκφράσεις του δαιμόνιου υβριστή ρεπόρτερ Στέφανου -Πίκου Απίκου- Χίου, με στόχο τη σύζυγο του κυβερνητικού εκπρόσωπου Γιώργου Πεταλωτή. 
Βέβαια, η ποινή του αδέκαστου λογοκριτικού -στα πρότυπα της Χούντας- συμβουλίου, είναι σαν την τιμωρία που βάζει ο φραγκάτος μπαμπάς στο κακομαθημένο κωλόπαιδο που έκανε αταξία: «Για να μάθεις, φέτος δεν έχει καινούργιο play station» του λέει η αυστηρή father figure και ο πιτσιρικάς πέφτει στην μαύρη κατάθλιψη για τέσσερις ολόκληρες ώρες. Ομοίως, το πρόστιμο που πιθανότατα θα καταβληθεί κουτσουρεμένο και σε διακόσιες ετήσιες δόσεις από το Kontra, είναι ψίχουλα μπροστά στο κέρδος που θα αποκομίσει ο τρελο-κεφαλονίτης ιδιοκτήτης, από τη μετάθεση καταβολής του ειδικού φόρου τηλεόρασης για την 1η Δεκεμβρίου 2012 και από τη μείωση του τέλους χρήσης συχνοτήτων για το τρέχον έτος από 2% επί του τζίρου, στο δυσβάσταχτο 0,1%. Οϊμέ!
Από την άλλη, ο τιτανοτεράστιος, ο γιγαντομέγιστος Στέφανος Χίος δίνει το καλύτερο άλλοθι στους κρατικούς ρουφιάνους και τους προβοκάτορες να καταστέλλουν κάθε (άλλη) φωνή αντίστασης στον νεοφασισμό της ελίτ και του μνημονίου, ως υβριστική και μειωτική της προσωπικότητας. Γιατί το πρόστιμο που έφαγε για τις μαλακίες που είπε δεν θα το πληρώσει αυτός, ούτε καν το αφεντικό του, όπως με σαφή τρόπο είδαμε. 
Αυτό που πραγματικά κάνεις κύριε παπάρα όταν βρίζεις μάνες και γυναίκες, είναι να δίνεις το ελεύθερο στους μπάτσους του λόγου να μπουζουριάζουν κάθε πολίτη που θέλει να βγει και να φωνάξει, να διαμαρτυρηθεί για την ασυδοσία και τη ρεμούλα, την ώρα που ο μισθός του από 1100 ευρώ γίνεται 750. 
Ξέρουμε βέβαια ότι κατά κύριο λόγο απευθύνεσαι σε γεροντάκια τα οποία παραδοσιακά είναι το ακροατήριο και το αναγνωστικό κοινό του αφεντικού σου. Ηδονίζεσαι όταν σε παίρνουν τηλέφωνο τρεμάμενες γέρικες φωνούλες που σε αποκαλούν γιο τους και φωνάζουν με όση δύναμη τους έχει απομείνει «πες τα παλικάρι μου με τους αλήτες». Όταν χασκογελάνε οι τεχνικοί και ο καφετζής μέσα στο στούντιο ενώ εσύ κατεβάζεις καντήλια πιστεύοντας, ανόητε ότι χτυπάς την εξουσία. Όταν αποκαλείς ρεπορτάζ ένα βίντεο με δικό σου σπικάζ και σκόρπιες εικόνες υπουργών και βουλευτών στο οποίο εννέα στις δέκα λέξεις είναι «λαμόγιο», «κηφήνα», κλέφτη» κλπ κλπ, χωρίς ίχνος είδησης. Είναι γνωστή η συνταγή από την εποχή του Γαργαλάκου και του Πασβαντίδη, ρε βλάκα - τι νομίζεις ότι κάνεις; Νομίζεις ότι εκφράζεις τη λαϊκή οργή, όμως αν βρεθείς σε διαδήλωση, (που δεν τολμάς) θα σε βαράνε μπάτσοι και διαδηλωτές μαζί. Ούτως ή άλλως βέβαια και αυτοί οι υπερήλικες που σε ακούν επειδή  απλά δεν έχουν ανακαλύψει το ίντερνετ και δεν βρίσκουν αλλού φωνές με τις οποίες να ταυτιστούν, κάποια στιγμή θα αφήσουν αυτόν τον κόσμο. Είναι το αντίστοιχο ποσοστό εκείνων που αγόραζαν Αυριανή αλλά απεβίωσαν και σήμερα δεν έχουν μείνει πάνω από 400 να τη διαβάζουν.
Οπότε, γραφικέ βλάχο, κοίτα να βγάλεις καμιά είδηση και άσε τις τσάμπα μαγκιές με την υψωμένη φωνή και το δήθεν αγανακτισμένο ύφος. Στη θέση σου εγώ θα άφηνα τις μαλακίες που λες και θα εκμεταλλευόμουν το όνομά μου. Θα αγόραζα στη Χίο καμιά δεκαριά στρέμματα να γίνω μαστιχοπαραγωγός και ας μου έλεγαν μετά ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το όνομα. Θα τους φαλίριζες. Αλλά δεν έχεις μυαλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου