Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Megaλε την πάτησες!



Το μήνυμα που εξάγεται από τις αγωγές που κατέθεσαν οι stars δημοσιογράφοι του Mega εναντίον του blog «Fimotro» είναι ένα: Την ώρα που η ΕΣΗΕΑ θεωρείται πλέον κομμάτι του παρακράτους από τα ίδια τα μέλη της, η μπλογκόσφαιρα αποδεικνύεται το πιο συμπαγές και ενωμένο συνδικάτο της ενημέρωσης.
Υπάρχουν καλά και κακά blogs. Υπάρχουν blogs που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και παίζουν παιχνίδια. Υπάρχουν blogs που συκοφαντούν. Όμως, αυτό που δεν έχουν καταλάβει τα παπαγαλάκια της εξουσίας και οι μπράβοι της ενημέρωσης, είναι ότι τα blogs στηρίζονται ή απαξιώνονται από τους ίδιους τους αναγνώστες τους. Συνεπώς, όση προπαγάνδα και βρώμικο χρήμα και αν πέσει από τους μεγαλοεργολάβους και τους πουλημένους εκδότες για την επιβολή των σχεδίων τους, δεν αρκεί. Το ίντερνετ είναι άπειρο. Τα λεφτά σας, πεπερασμένα. Την πατήσατε μαλάκες!
Ιστορική αναδρομή. 
Το μεγάλο πρόβλημα στην ενημέρωση τα τελευταία 20 χρόνια είναι οι επιχειρηματικές παρτούζες με την εξουσία. (Χειροκρότημα στην αίθουσα). Ευχαριστώ και συνεχίζω: Όταν τα δανεικά με την εγγύηση του Δημοσίου, ξεχείλιζαν την αγορά, οι δουλειές πήγαιναν καλά. Ήξερες ότι τα δημόσια έργα μοιράζονταν δικαιότατα στο δήθεν ανταγωνιστικό περιβάλλον των 5-6 μεγαλοεργολάβων, τα ΜΜΕ προπαγάνδιζαν τα σχέδια των αφεντικών τους, κατατρόπωναν ως γραφικό οποιονδήποτε τολμούσε να αρθρώσει ένα σοβαρό λόγο διαμαρτυρίας και έμενε το ΚΚΕ να το αντιμετωπίζουν σαν τον τρελό του χωριού, έτσι για να υπάρχει και η αντίθετη φωνή - που κανείς βέβαια δεν της έδινε σημασία γιατί έχει πλήρως αφομοιωθεί ως μέρος του συστήματος. Υπήρχε μία τάξη. Όλα μία χαρά. Νοικοκυρεμένα. 
Μέχρι που ήρθαν αυτά το κωλομπλόγκς και κοίτα ο διάολος που έσκασε καπάκι και η κρίση. Και τώρα τι γίνεται; Καταστροφή. Τα λεφτά τελειώσανε. Δεν ξέρουν πλέον ποιον πρέπει να γλείψουν και αν τελικά θα πάρουν κάτι για τον κόπο τους. Και έχουν και από πάνω τους μπλόγκερς να τους τα χώνουν. Και το κακό δεν είναι ότι τους τα χώνουν. Το κακό είναι ότι τους διαβάζουν, πιθανότατα εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες περισσότεροι από όσους βλέπουν τα Γεγονότα των οκτώ στο Mega. 
Πάντως, δεν είμαι της άποψης ότι οι Πρετεντέρηδες γλείφουν μόνο την κυβέρνηση. Πιστεύω ότι τα αφεντικά των Πρετεντέρηδων ψάχνονται να βρουν ποιος είναι πιθανότερο να τους στείλει κάνα έμβασμα για να επιζήσουν. Κοινώς, όλοι γλείφουν όλους. Πανικός. Και ο πανικός ως γνωστόν είναι κακός σύμβουλος. Προϊόν αυτού του πανικού, και οι αγωγές που κατέθεσαν εναντίον του Fimotro. Προφανώς όταν (και αν) η υπόθεση πάει στα δικαστήρια θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. 
Το πρόβλημά σας είναι ότι μοιάζετε με το καναρίνι στο κλουβί. Αν κάποιος σας ανοίξει το πορτάκι, δεν θα βγείτε έξω. Καλομάθατε στο καναβούρι και στο αγγουράκι. Όμως πλέον το κλουβάκι σας δεν έχει ούτε φαϊ και με το πορτάκι ανοικτό δεν σας παρέχει ούτε προστασία. Η παρτούζα τελείωσε αν δεν το πήρατε χαμπάρι. Οι Ευφραίμ, oι Siemens, οι Ολυμπιακοί, οι εξοπλισμοί... Πάπαλα! Βγείτε από το κλουβί και επιστρέψτε στους αναγνώστες σας όσο είναι καιρός, αν και πολύ φοβάμαι ότι χάσατε και το τελευταίο τρένο. Για να ανακτήσετε την εμπιστοσύνη του κόσμου θέλει καρύδια και εσείς τόσα χρόνια στην στοργική κρατική αγκαλιά ευνουχιστήκατε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου