Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Μυστικά, υπόγεια, ψέμματα και ρουφιάνοι

Η εν κρυπτώ συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους ευρωπαίους ομολόγους του στο Λουξεμβούργο αποκαλύπτει το αγαπημένο παιχνίδι της κυβέρνησης η οποία όχι μόνο κρύβεται από τους πολίτες αλλά πλέον αποφασίζει και εν αγνοία των ίδιων των κυβερνητικών βουλευτών. Μόλις λίγες ημέρες πριν, έγινε γνωστή από μία εκπομπή σάτιρας και όχι από δημοσιογραφικά χείλη, ότι πολλούς μήνες πριν ανακοινωθεί η προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης, το κυβερνητικό επιτελείο και ο πρωθυπουργός προσωπικά, βρίσκονταν σε μυστικές διαβουλεύσεις με το ΔΝΤ, προς την κατεύθυνση αυτή. Η πρακτική δεν είναι νέα. Νομοθετήματα και ρυθμίσεις που δίνουν πλέον το ελεύθερο στον υπουργό Οικονομικών να παίρνει κρίσιμες μεν, χωρίς να ρωτάει κανέναν δε, αποφάσεις, και χωρίς να ενημερώνει τη Βουλή, συνιστούν κατάλυση του πολιτεύματος και θέτουν σε κίνδυνο την -όποια- δημοκρατία έχουμε στην Ελλάδα.
Τα καθεστωτικά Μέσα, προέβαλλαν με ζήλο απόψεις υπουργών και κυβερνητικών βουλευτών οι οποίες υποβάθμιζαν το γεγονός και το ενέτασσαν σε «συναντήσεις που συνηθίζονται μεταξύ ευρωπαίων αξιωματούχων και στις οποίες δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό». Βέβαια, σε συναντήσεις «που συνηθίζονται», δεν συνηθίζεται να κλείνουν τηλέφωνα, να απογειώνονται αεροπλάνα προς άγνωστους προορισμούς και να μη γνωρίζουν οι συνεργάτες σου -με τους οποίους λίγη ώρα πριν βρισκόσουν σε σύσκεψη- που στο διάολο έχεις πάει.
Tη στιγμή που κάθε έκφανση της ζωής των πολιτών καταγράφεται άμεσα ή έμμεσα από κρατικούς ρουφιάνους, οργανισμούς, φορολογικές υπηρεσίες, αστυνομικές αρχές, είναι εξοργιστικό να μαθαίνουμε κατόπιν εορτής ότι πράγματα που καθορίζουν τη ζωή μας έχουν προαποφασιστεί σε αίθουσες κλειστές και υπόγειες.
Αντίθετα, ένα τριήμερο διεθνές συνέδριο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το οποίο έλαβε χώρα στη Νομική Σχολή Αθηνών, σχετικά με το ζήτημα του Ελληνικού χρέους και με τη συμμετοχή πολλών ξένων εμπειρογνομώνων και καθηγητών, δεν προβλήθηκε από καμία τηλεόραση και καμία εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας - ενδεικτικό του σκοταδισμού στον οποίο βρίσκεται βυθισμένη η κοινή γνώμη.
Τη στιγμή αυτή, πολλά περισσότερα αποφασίζονται εν αγνοία μας και θα εμφανιστούν ως τετελεσμένα και «αναπόφευκτα» τους επόμενους μήνες.
Η μόνη διέξοδος από τον φαύλο κύκλο της άγνοιας, η οποία προκαλεί την οικονομική τυρρανία και υποτέλεια του λαού είναι η γνώση και η συνειδητοποίηση ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν μόνο από μέσα και όχι από ξένους «εθνοσωτήρες» τους ντόπιους υπαλλήλους τους και τους φοβισμένους κυβερνώντες.
Γυρίστε την πλάτη στα καθεστωτικά ΜΜΕ, μπείτε στην κοινωνία των πολιτών και στους πυρήνες ενημέρωσης και αντίδρασης του διαδικτύου, δείξτε στους μεγαλύτερους τον εναλλακτικό δρόμο. Εκεί, σε αντίθεση με όσα διακηρύττουν οι κρατικοί ρουφιάνοι και τα κυβερνητικά παχύδερμα η γνώση και κυρίως η άποψη διακινούνται ελεύθερα. Και η μόνη ελπίδα για αλλαγή είναι η ελευθερία της πληροφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου