Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Δεν είναι σκιά, σας μουτζώνουν


Ο Ντομινίκ Στρος Καν, είναι βέβαιο ότι θα είχε καλύτερη αντιμετώπιση από τον Αμερικανικό νόαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, είχε δίπλα του συνηγόρους τον Μανώλη Καψή και τον Παύλο Τσίμα. «Noμίζω ότι όλοι όσοι έχουν άποψη για τα οικονομικά και έχουν παρακολουθούσει από κοντά όλες αυτές τις διαπραγματεύσεις για το χρέος, όλοι αυτοί που  αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες που είχε αυτή η διαπραγμάτευση και ξέρουν πόσο πολύ είχε βοηθήσει ο Στρος Καν να "ξύπνήσει" η Ευρώπη βάζοντας τις φωνές στους Γερμανούς ότι πρέπει να σπεύσουν σε βοήθεια της Ελλάδας γιατί διαφορετικά κινδύνευε άμεσα με χρεοκοπία, όλοι αυτοί, ξέρουν ότι η χώρα μας χάνει έναν σύμμαχο» έλεγε και ξανάλεγε σε ρυθμό υπαγορεύσεως ο Μανωλάκης, προκαλώντας δάκρυα θλίψης και αγωνίας στους χαμηλοσυνταξιούχους που βλέπουν τις επικουρικές συντάξεις να καταργούνται, και στους επιχειρηματίες που τρέχουν να καλύψουν επιταγές για να μη βρεθούν πίσω από τα σίδερα.
Σαν τους Stadler και Waldorf, τους γέρους του Muppet Show που σχολιάζουν με χιούμορ από τα θεωρεία του θεάτρου τα τεκταινόμενα στη σκηνή, οι τηλεκριτικοί της πολιτικής επικαιρότητας, πρέπει να πιστεύουν -δικαιολογημένα σε κάποιο βαθμό- ότι συνολικά το ακροατήριό τους είναι λοβοτομημένο και σε προχωρημένη άνοια. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει, είναι ότι η κοινωνική, οικονομική και πολιτική παρακμή για την οποία αυτοί και τα αφεντικά τους φέρουν τεράστια ευθύνη, τους έχει κατεβάσει από το ασφαλές θεωρείο τους και πλέον βρίσκονται στην πλατεία, ανάμεσα στους ανέργους, και τους χρεοκοπημένους. Είναι εκτεθειμένοι στη λαϊκή οργή που ασφαλώς στρέφεται και εναντίον τους. Όταν γνωρίζεις ότι βρίσκεσαι σε ένα επικίνδυνο περιβάλλον κάνεις ό, τι μπορείς για να προφυλαχθείς. Και κυρίως προσέχεις τι λες. Οι παραθυράτοι του Mega πατούν σε ναρκοπέδιο νομίζοντας ότι κάνουν βόλτα.
Η σύλληψη του Στρος Καν, διατεταγμένοι «αναλυτές» αποτελεί απλά την κυνική πλευρά του χρηματοοικονομικού συστήματος το οποίο καθορίζει τις τύχες των λαών με τον ίδιο τρόπο που καθορίζει και εκείνες των ίδιων των στελεχών του: Όλοι αναλώσιμοι. Η Ελλάδα στη δίνη αυτού του αδυσώπητου συστήματος των αγορών δεν έχει συμμάχους και ποτέ δεν είχε. Οι όποιες «συμμαχίες» μέσα σε αυτόν τον μηχανισμό της κερδοσκοπίας συνάπτονται μόνο όταν οι σύμμαχοι έχουν κοινό στόχο τη λεηλασία μίας χώρας, όχι τη διάσωσή της. Δεν έχουν να κάνουν με πρόσωπα αλλά με μεγέθη και αριθμούς.
Προσπαθείτε ακόμα και τώρα, με τη χώρα διαλυμένη και χρεοκοπημένη να πείσετε τον λαό ότι πρέπει να ελπίζουμε σε συμμάχους και «σωτήρες». Ο ραγιαδισμός είναι στο DNA σας και ελπίζετε ότι θα τον μεταγγίσετε στους Έλληνες αλλά κάνετε μεγάλο λάθος και ήδη παίρνετε τα πρώτα μηνύματα.  Ασφαλώς μαζί με την Ελλάδα έχετε χρεοκοπήσει και εσείς. Θα το καταλαβαίνατε καλύτερα αν είχατε τη δυνατότητα να βλέπετε τις μούτζες που τρώτε την ώρα του δελτίου από τα σπίτια και τα καφενεία. Σύντομα θα ψάχνετε τρόπο να φύγετε από το θέατρο κυνηγημένοι, αναζητώντας την έξοδο κινδύνου. Υπομονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου